Tervetuloa! Kirjaudu sisään tai Luo tili.

Muotoverstas on puualan yritys, jonka tuotevalikoimaan kuuluu lähinnä ruuan laittoon ja esillepanoon liittyviä tuotteita. Muotoverstas valmistaa puusta myös tilauksesta erilaisia tuotteita yksityis- ja yritysasiakkaiden tarpeisiin aina huonekaluista pienempiin esineisiin asti. Tuotteet valmistetaan käsityönä Orivedellä. Lähtökohtana tuotteille on aina asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon ottava tuotesuunnittelu, johon sisältyy sekä tuotteen toimivuuteen että visuaalisuuteen liittyvien ongelmien ratkaisu. Muotoilu on näin tärkeässä roolissa Muotovertaan toiminnassa.

Yrityksen oma tuotemallisto on muotokieleltään yksinkertainen. Tuotteiden pelkistetty ulkomuoto pitää kuitenkin sisällään suunnittelua, joka tekee tuotteista toimivia. Osa Muotoverstaan tuotteista kätkee itseensä myös ripauksen eläinaiheista huumoria. Luonto ja eläimet ovatkin tärkeä osa yrityksen tuotteiden ideointia ja arvoja. Muotoverstas pyrkii myös käyttämään paljon lähipuuta valmistusmateriaalina, mikä tekee toiminnasta ekologisempaa.

Muotoverstas
Koulutie 44, 35300 Orivesi
050 322 4098

www.muotoverstas.fi
muotoverstas@gmail.com

Muotoverstaan synty
Muotoverstas on perustettu vuonna 2008. Perustaja, Matti Iso-Pärnä, valmistui Lahden Muotoiluinstituutista kalustemuotoilijaksi vuoden 2007 keväällä ja muutti opiskelujen jälkeen takaisin kotiseudulleen Orivedelle. Jo opiskeluaikana Mattia alkoi kiinnostaa puusepäntyöt ja yleensäkin puu materiaalina ja hän olikin koulusta työharjoittelussa orivesiläisellä puuseppä Risto Telkällä. Työharjoittelu oli monipuolista. Risto auttoi ymmärtämään puun eri ominaisuuksia ja antoi hyviä vinkkejä puualasta ja näin Matin innostus alaan kasvoi entisestään. Opiskelujen jälkeen muotoilualan töitä etsiessään hän tapasi toisen puusepän, Arto Halmetojan, jolla oli puuverstas Oriveden Pitkäjärvellä. Matti oli vähän aikaa Arto Halmetojan yrityksessä opettelemassa puusepän töitä, kunnes Arto ehdotti yhteisen puuverstaan perustamista lähemmäs Oriveden keskustaa Oriveden Wanhalle meijerille. Hetken asiaa harkittuaan Matti suoritti Tampereella yrittäjäkurssin, jonka jälkeen Arto ja Matti alkoivat tehdä omilla toiminimillään töitä samassa verstaassa kesällä vuonna 2008. Ja siellä Muotoverstas toimii edelleen.


Näytä:
Lista
Ruudukko
Näytä:
Järjestä:
Leikkelehaarukka
Nappaa juustot, suolakurkut ja leikkeleet. Syntynyt ekologisesti ylijäämäpuusta. Tykkää käs..
6,00€
Veroton: 4,84€
Leipäalusta
Possu-alusta Possu-alustan kärsämäinen muoto soveltuu kananmunien ja leivän tukevaksi alustaksi a..
15,00€
Veroton: 12,10€
Leipäalusta
Savu-leipäalusta Savu-leipäalusta on valmistettu tummasta, miedosti savun tuoksuisesta lämpökäsit..
14,00€
Veroton: 11,29€
Voiveitsi
Fisu-voiveitsi Fisu-voiveitsi ui hallitusti voissa, margariinissa sekä eri levitteissä. Fisun ter..
8,00€
Veroton: 6,45€